Bölümümüzde çalışacak araştırma görevlileri dört yıllık uzmanlık eğitimi boyunca yeterli sayıda hasta görecek, aynı zamanda EEG ve EMG pratiği kazanacak, düzenli olarak yapılan bölüm içi seminerlerle beraber yeterli bir nöroloji uzmanlık eğitimi alacaklardır.
i.
Aday
Öğrenciler
MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM
Mezuniyet öncesi tıp eğitiminde dönem 3 ve 5 öğrencilerine ülkemizde sık görülen ve günlük hekimlik pratiğinde sık karşılaşacakları beyin ve sinir hastalıkları ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Dönem 3′ de temel nörolojik hastalıklara girişle ilgili 6 saat teorik ders verilirken, dönem 5’de her gruba 9 günlük hasta başı ve teorik dersleri içeren eğitim programı uygulanmaktadır.
MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM (TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ )
Eğitim programı; eğitim sürelerine göre araştırma görevlisine (Tıpta Uzmanlık Öğrencisi) temel ve klinik bilimlere ilişkin teorik bilgi edindirmeyi, servis, genel poliklinik, özel tanılara yönelik poliklinik, konsültasyon, ölçme değerlendirme laboratuvarlarında yapılan incelemeler (EMG, EEG) ve nöbet hizmetleri sırasında hasta değerlendirme, ayırıcı tanı, tedavi planlama ve uygulama, bilimsel verilere ulaşabilme, analiz edebilme, bilimsel veri üretebilme konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu amaca yönelik; akademik yılın başında her bir araştırma görevlisinin eğitim yılına göre hazırlanmış olan program elektrofizyoloji alanında edinmesi beklenen bilgi ve beceriler listesi, makale, seminer, olgu sunumunu kapsayan sorumlu olduğu bilimsel aktivite listesi, 6 ay ara ile gireceği teorik sınavda sorumlu olacağı konular listesi araştırma görevlisine iletilmekte, akademik yılsonunda tüm edinimlere ait dokümanlar toplanarak süreç akademik kurulda araştırma görevlisiyle değerlendirilmekte, veriler ve yorumlar fakültemizin hazırlamış olduğu ‘Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Eğitim Karnesi ’ne işlenmektedir. Her araştırma görevlisi genelde 2 yılın bitiminde belirlenen tezini hazırlayarak 4 yıllık bir sürede uzmanlık eğitimini uzmanlık sınavıyla tamamlamaktadır.